Julkaistu

Markkinakausi 2024 alkaa!

Sato alkaa valmistua ja ensimmäiset erät on saatu!

Jalapeño-chilloke on nyt valmiina, lähipäivinä Rocoto Monufar, Habanero total, Tropical, Dragon’s Breath ja Lemon drop. Kaikkia chiljyjä on valmiina. Myös yllätyksiä luvassa tänä vuonna.

Ole yhteydessä whatsapp/puhelu 04578339338, sähköpostilla chihhuli@chihhuli.fi tai Instagramissa tai Facebookissa.

Ps- koetan panostaa sivujen päivitykseen nyt paremmin!

Markkinoilla Malmin Perholla 21.09.2024 ja Backaksessa Vantaalla 28.09.2024- Muut aikataulut päivittyvät piakkoin.

T: Chihhuli

Julkaistu Jätä kommentti

Janne vs Food arvioi Chihhulin tuotteita youtubessa

Tervehdys kaikki chilin ja Chihhulin ystävät ja uudet tuttavuudet!

Janne vs. Food – youtube ruokahaastekanava otti Chihhulin tuotteet arviointiin omasta toiveestaan. Janne on selkeästi tulisimpien herkkujen ja sitruunan ystävä ja arvioinnissa onkin tulisempi setti. Arvostelussa kahta miedoimpaa chilloketta lukuunottamatta kaikki Chillokket, sekä Chihhulin öljyistä tulisin, eli Habanero-chiljy.

Miedompiin makuihin on myös olemassa miedot Jalapeño-chiljy sekä Jalapeño-chilloke ja hieman tulisemmat Medina -chiljy ja Medina-chilloke. Nämä ovat tosiaan mietoja, joka keittiöön sopivia tuotteita.

Päivän pikkuvinkki, kokeilepa Jalapeño-chilloketta ruisleivän (tai miksei paahtoleivänkin) levitteenä, ai että kun maistuu hyvältä.

No ei muuta kuin Jannen vinkkejä kuulemaan ja omia makuajatuksia mutustelemaan, nähdään tilauksen merkeissä!

Julkaistu

Elo-syyskuun tilaaja-arvonta ratkennut

Eli nyt on arvottu voittaja 800ml erikoispääkallopullolle. Onnetar nosti voittajaksi Tuija Grönlundin Helsingistä. Tuijalle ilmoitettiin voitosta viestitse ja hän valitsi pääkallon täytteeksi Jalapeño-Chiljyn. Onnea voittajalle! Palkinto toimitetaan viikon 43 aikana!

Onnetar aloittaa arvonnan
Ja piposta nousee…
… Tuija Grönlund
Julkaistu

Kuhaa Chihhulin tapaan

Pienehkö kuha fileoituna
Kolme ruokalusikkallista jalapeño-chiljyä
Ruokalusikallinen hunajaa
Ruokalusikallinen mustapippuria
Kolme ruokalusikallista tuoreita timjamin lehtiä
Koutallinen hasselpähkinöitä
Ripaus suolaa

1. Lämmitä Jalapeño-chiljy ja liuota hunaja siihen
2. Sivele lasivuoan pohja kevyesti hunaja-chiljyllä
3. Aseta fileet vuokaan ja sivele fileet päältä hunaja-chiljyllä
4. Ripottele hitusen suolaa fileille
5. Murskaa mustapíppuri hienoksi huhmareessa ja ripottele fileille
6. Murskaa pähkinät ja ripottele fileille
7. Ripottele timjami fileille’
8. Paista uunissa 175 asteessa noin 40min kunnes kuha on kunnolla kypsää

Tarjoile vaikkapa perunoiden kanssa

Julkaistu

Kanapata Scotch Bonnet

Neljälle-kuudelle. Pitkä haudutus, neljästä – kuuteen tuntia.

750g kanan paistisuikaleita
1kpl (iso) paprika
1kpl (iso) sipuli
3kpl porkkanaa
2 kanaliemikuutiota

1,5 litraa vettä
3tl Chihhulin Scotch Bonnet hunaja-appelsiini chilloketta

Käytä savipataa, jos mahdollista. Muista liottaa pata. Lämmitä uuni 200 celsiusasteeseen.
Laita kanat ja isoiksi kuutioiksi pilkotut kasvikset pataan.
Kiehauta vesi kasvisliemikuutioiden ja Chihhulin Scotch Bonnet hunaja-appelsiini chillokkeen kanssa liemeksi.
Kaada kolmannes liemestä pataan.
Anna hautua pari tuntia, lisää nestettä.
Ja seuraava 0,5 litraa ja taas hautumaan 2h.
Tarjoillaan vaikkapa riisin kanssa, kun kana on kunnolla hajoavaksi mureutunut.

Tässä huomaa hyvin, kuinka Chillokkeen appelsiinisuus riittää maustamaan koko ruuan!

Julkaistu

Metsäeväs: Mustapapurisotto

Reseptistä tulee kahden hengen annos. Helppo vaikka retkellä tehtäväksi.

1 purkki mustapapuja
1 pieni purkki maissia
1/2 punainen tai oranssi paprika
1/2 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl risottoriisiä
mustapippuria
parmesania
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
Chihhulin Chiljyä kuullottamiseen
1-2 tl Chihhulin Scotch Bonnet -chilloketta

Kaada chiljyä pannulle/kattilaan. Kuullota sipuli, valkosipuli ja paprika riisin kanssa. Lisää puolet vedestä. Sekoita mukaan kasvisliemikuutio ja Chihhulin Scotch Bonnet Chilloke. Kun neste käy vähiin, lisää loput vedet, maissi ja mustapavut sekä mustapippuri. Keittele neste pois sekoitellen. Tarjoile runsaan parmesanin kanssa.

Julkaistu

Tulisenmakeaa punasipulia ja vuohen valkohomejuustoa

1/2 punaispulia
2 kynttä valkosipulia
1/2 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl vettä
6 ruokalusikallista hillosokeria
2 tl Chihhulin Rocoto Montufar Chilloketta

Paahtoleipää
Vuohen valkohomejuustoa
Rucolaa

Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kaada etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna. Sekoita punasipuli ja valkosipuli sekaan. Lisää Chihhulin Rocoto Montufar Chilloke Kiehuttele hissukseen 5min ja lisäile sokerit samalla hyvin sekoittaen. Tämä riittää noin neljään annokseen.

Paahda paahtoleivät, leikkaa kahtia, asettele lautaselle (2 puoliskoa per annos). Lisää muutama siivu vuohen valkohomejuustoa (noin 50g per annos). Laita 3 ruokalusikallista tulisenmakeaa punasipulia juustoille. Lisää kaksi ruokalusikallista hienonnettua rucolaa. Tarjoile.

Tulisuus: Mieto, kivan säväyksen antaa. Voi toki säätää oman sietokyvyn mukaan.
Valmistusaika: 30min